Wednesday, 27 April 2011

5 bulan.....

assalamualaikum.....

 pejam celik pejam celik tetau je aku dh tibe hari last kat klang nie... rase cm bru smlm aku dtg klang untuk praktikal ngan kwn aku... tp s0k dh nak blek j0h0r dh....

rumah kwn aku dh jd mcm umah aku sndri.... family dia baek... mama mmg sp0rting wlpn a little bit kuat membebel... hahahaha.... s0ry mama.. knl ngan mama sesuatu yg sgt2 berhrga... thanks mama bsuhkn bju.. n mskkn untuk sye... hari2 blek da ade mknan.. mane tak nyer sye makin gem0k. hahahaha...... pluss.. thanks teach me jd rajin mengemas umah (kalau umah aku mls gile.. ade habuk pun tgk jep. hahaha.. dasat gile aku jd ank dara).......

thanks t0 ayah... sbb bwkkn lauk blek nk bg mama msk.. hehehehe.. wlpn ayh jrng ade kat umah (sbb bkrja) tp tak pe... ade sesuatu yg sye take dr ayh. hahahaha.... tgk ayah aku belajar yg aku kne carik suami yg biar miskin tp make sure dier rajin bekerja.. =) nie tak.. ade sesetengahnyer dh la miskin.. mls lak tuh.. cm ne ek? haish! ha! pasal ayh la aku dh knl ikan sisa nabi. hehehehe.. sedap gak... tp mkn sblh jep.. mklumlah ikan sisa nabi.. hehehehe tak lupe jgk ikan tulang plastik (bak kate awin). ikan ape ntah tuh. hahaha

thanks t0 abg eddie n kak zetty...
wlpn aku tak rapat sgt ngan abg eddie(malu la sbb bukan muhrim) tp thanks sbb bt0lkn pintu kete kancil yg aku r0sakkn. hahahahhaa.... pluss blnje mkn kat lady finger f0r the last 0ne... hehehehee kak zetty... sr0n0k sgt2 dpt knl ngan akak.. thanks slame nie ade blnje mkn kat lavender... secret recipies... haagen dazs.... big apple... wayang.. kar0ke... hehehe... tumpang umah kak zetty semate nk tgk maharaja lawak.... thanks sgt2!

thanks t0 abg epul n kak ana...
same cm abg eddie.. tak rapat sgt..... tp thanks au blnje durian... mmg tgh kempunan nk mkn durian... bwk lagi tr0s aku bntai 2 bjik durian.hahahaha.... kak ana... mmg sp0rting... engat kn mcm bese2.. tp upenyer klaka.. mmg best dpt knl wlpn last mnit. hehehehe... sr0n0k... thanks sgt2 jgk!

thanks t0 abg wan n kak ninie...
abg wan nie bleyh msuk cket sbb dier kwn abg aku merangkap abg ipar kwn aku nie... jd bese la.. 0rg mu0 kne la jmpe 0rg mu0 bru leyh layan. hahahahha.... thanks abg wan blnje mkn seaf0od kat klang(tmpt tak sure)..heeee... kak ninie... anda mmg superb.. hehehe.. bleyh msuk.,. sr0n0k sgt berb0rak.. best! akn ku pegang sume nasihat yg ade 0ke? hehehhee.... jmpe kat mu0 nnt.. =D

thanks t0 erman....
hurm... adek llki awin? 0wh ya.. thanks sbb bg pnjm bilik untuk tid0 beberape mlm.. kerane anda tid0 lu0 rite? hehehe.... thanks belikn air batu n sbgai nyer.. heheheh... =)

t0 elwin bt jumali...
thanks a l0t my friends... sbb izinkn aku stay umah k0.,.. stu tempat kje ngan k0... thanks c0z tak malu kwn ngan aku yg ala2 kmpng nie.. hahahaha... 2 thun win aku tak ja0h ngan k0.. mesti aku akn lg rindu... aku ske dpt jd kwn k0... wlpn k0 agak kasar bhse tp aku tak kesah sbb tuh adlh k0.. yg aku selesa ngan k0 ialah k0 mmg msuk same 0tak ngan aku... peramah... baek.. memahami... =) bnyk yg baek dr yg buruk... aku tak ksh psl kekurangan k0 sbb aku pndang kebaikan k0.. thanks bnyk2... dr umah asrma same2 buat jht ke umah sewa pun same gak dan hinggalah ke umah k0 sndri... =D thanks win... thanks sgt2... k0 sahabat aku...

thanks sume... insyaAllah ade mse akn aku dtg semule.. sbb tuh dh jd tempat permainan aku... hehehe...
sem0ga sht sejhtra slalu... iman n umairah jge lekl0k.. aunty dh ja0h la... tak dpt nk maen2 ngan k0rang.. nnt dtg umah nenek kalau aunty ade dtg keyh? hehehhehee

0ke.... nie bende yg maybe aku akn rindu... kancil awin,syarikat almukminin,pc lembap aku,telep0n tmpt aku bergayut,meja aku,patry tmpat aku slalu tid0,jln dr meru ke sijangkang,klang cntral,ktm klang,kl cntral,bus citilyner,klang prade,big apple,green b0x,jusc0 bukit tgi,ess0,shell,asia cafe,tak0 ta0,secret recipies,lavender,p0pular,wayang,war0ng ayh tel0k,umah kak zetty,m0rib,sunset,perwira,lady finger,balai p0lis bukit tgi,umah mama,n mcm2 lg. hehehehe....bnyk gile... huuuuuuu...

k.lah... nnt jmpe lg.. mate dh berat semcm dh nie
hahahahhahahaa... t.cre sume... mmmuuuaaahhh!!! l0ve u!

Wednesday, 20 April 2011

sempurna kah aku?

assalamualaikum.... salam ukhwah untuk semua yg membce.. =)

hahahhaa... bru buat bl0g rase ade je bnde nk tulis hari2... bese la.. bnde bru... tp insyaAllah... selagi ade daya,aku akn tulis hari2... bukan ape... sbb hari2 aku bljr sesuatu yg bru.. jmpe 0rg yg mcm2 ragam... kekadang prgai atau ta bi at 0rg nie pelik2.. hehehehe... slh stu prgai manusia ialah dier merasakn drinyer terlalu sempurna.....

btw thanks t0 s0me0ne bg aku idea tuk tulis bnde nie... dh lme aku nk tulis tp tak berkesempatan... hurm... sempurna? prnh tak k0rang jmpe 0rg  atau dikalangan kwn k0rang sndri yg k0rang tgk mereka cukup2 smpurna berbanding dri k0rang yg bnyk klmahan terutamanye dr segi fizikal?? mestilah ade kn? bile k0rang jmpe mereka mesti hati n 0tak k0rang pikir "cantiknyer dier...kulit putih , senyuman yg menawan , badan langsing , pndi bergaye lak tu... untung lah.." even aku sndri pun prnh ade perasaan mcm tuh.. sehinggakn aku rendah dri , dan tr0s jd mcm tak0t2 je nk b0rak ngan dier.. tp bg dier yg rse dri dier 'sgt! sgt! sempurna',dier akn tr0s dgn perasaan dier yg bajet bagus.. tp kn bnyk klmhan mereka sbnrnyer....slh stu nyer , kalau k0rang perasan dier akn kwn dgn 0rg yg kurang dr dier... mcm dier langsing.. then dier sanggup je kwn ngan 0rg yg gem0k sbb bile kuar cmfrim2 0rg akn usha dier dn bukan yg gem0k tuh.. hahahhaa.. kejam kn? tindakan banggang dier tuh akn menyebabkn 0rg yg gem0k n kurang sempurna tuh rendah dri , tertekan , malu... dan silap2 bleyh jd gile n yg lebih ter0k bnuh dri!!! astaghfirullah.... mntak dijauhkn.. (bunuh dri adlah slh stu perkra yg dibenci Allah...)
 akceli , setiap manusia didunia nie ade kekurgan cume bnyk atau cket je... kalau bukn dri fizikal , dri segi dlman mesti ade.... dan bergntung pd dri kite sndri mcmmne nk tutp klmhan tu... 0ke... aku sndri tak smpurna mne... aku gem0k , tak lwa mne pun , IQ pun bese2 jep tp aku tak malu nk berhdpn ngan 0rg rmi ( kekadang ade jgk segan).. sbb aku gunekn kelebihan yg Allah bg untuk menutup kekurgn aku.. aku peramah dan aku ske berkwn... klbihan yg pling bsr ialah aku jenis yg bersbr... alhamdulillah... krn klbihan aku la aku dpt kwn ngan mcm2 prgai.. bukan puji dri sndri tp cume bg cnth jep.. hehehehe.. kekdng bile kite lakukn sesuatu krna itulah kite , 0rg akn kutuk dn sbgai nyer kn? tp.. selagi bnde yg kite buat tuh bt0l dn tak menyusahkn mereka g0 0n jep la ngan ape yg kite dh buat.. sbb bile kite yakin dgn bnde tuh lame2 0rg akn trime jgk.. pling tidak pun.. bnde tuh akn jd kat dri di0rg.... ckp jep kt di0rg yg dengki 'ade aku gune duet k0? ade aku menyusahkn k0?' hahahahaa...

0rg yg sempurna akn kutuk2 0rg yg kureng kn?? kekadang aku pun same ade gak kutuk2 0rg. hehehehe... tp yg aku percye... bile aku berkata dgn sese0rg dgn perasaan yg sgt bgus , bnde tuh aku sndri akn lakukan cume cpt atau lmbt je... sme jgk mcm yg aku tgk kbnykkan diklngan kwn2 aku.. hahahaha (malu gile dh kutuk2 last sndri buat.. hahahaha) sbb tuh 0rg berkate2 'kalau nk ckp laen kali gunekn 0tak' jgn la smpi ade 0rg ckp "ank nie student tp stupid nak" kang tak pasal2 dh sentap hati mak nk! sbb ape? kalau k0 gelakkn dier hny krne dier ckp br0ken english... yg k0 ckup bgus ke kalau ckp english? tuh pun ayat tunggang terbalik.. kalau bgus pun k0 ade ke klbihan yg same mcm dier? tak de nyer... s0,pas nie jgn nk beza2 kn 0rg yg sempurna ngan tak.. sbb nnt bile kat akhirat k0 same jep mcm yg laen tak de beza dimata Allah...

untuk kwn aku s0rang.... knp k0 nk takut ngan dri sndri n pndgan 0rg? mereka pun same cm k0.. ade jgk kekurangan... kekdng hidup menyendri tuh ade bgus nyer... tp kite msih perlukn kwn... dlm rmi2 kwn kite mesti ade s0rang yg b0leh kite take advantage dri dier seperti care dier c0ndifent ngan dri dier.. =) amek bnde tuh untuk kite brani n pretend dri dari 0rg yg berckp ttg klmhan kite.. =) aku pun tak fhm ngan dri aku... tp sekurang2 nyer aku nk k0 tau kelemahan k0 n kelebihan k0... wlpn kelbhan kurang tp cube t0nj0lkn semaksimum yg lebih... sbb tuh la x-fact0r yg akn membuat kn 0rg 'w0w!' dgn k0. heeeee..... aku bg pndpat bukan sbb aku bgus... tp aku nk bntu kwn2 aku dan dri aku sndri.. ibratnyer aku mcm m0tivasikn dri sndri la. hahahahaha...

last k0pek!
s0rry bebyk kalau aku silap ckp... tp kpde kwn2 prmpuan aku... sile la take ayat nie... PEREMPUAN MEMANG PERASAN!! hahahaha... s0 kalau ade 0rg ckp kam0o cntik jgn pulak kam0o bangga sebangga-bangga nyer.. sbb nnt ley bertukar jd banggang dan b0d0h. huuuuuu.... biarkn mereka disekeliling berkwn dgn kam0o krna dri kam0o sndri.. bukan krna kam0o mnjd 0rg laen.. kalau ase2 dier tak leyh trime kam0o biarkn dier krna rmi lg di luar sane yg lebih layak untuk berkwn dgn kam0o... =)

m0ral...
be ure self let pe0ple like u bec0z its 0riginal n n0t cetak r0mpak lah! t.cre dear.. waiting f0r the next entry... =)

perfect- by pink..

Tuesday, 19 April 2011

HUTANG...

a few days a g0  aku ade gad0 ngan s0me0ne juz bec0z hutang 50 hingget dier kat aku. aku p0st status kat fb then dier(penghutang) bce dier hangin tetibe.. s0,aku maki2 ar dier... es0k nyer aku dh c0ol aku tau aku buat silap... adess... npe la aku maki dier? then aku c0l n say s0ry. tak nk plak dier mcm maki hamun aku blek an? hahahahahha.. fair rite? (ayat dier) ... n n0w aku tak kwn dh ngan dier....

base 0n da st0ry aku dan dier same2 slh(bak kate kwn aku nuar)...
1st-aku tak fhm dier...mmg la aku tak fhm dier.. dier tak habaq kat aku pun pasai dier ngah sengkek..
2nd-pasai 50 hingget pun aku nk kec0h stu dunia.. perangai cm budak2. hahahahaa... aku ngah benggang la..
3rd-aku tak leyh trime bile aku ngah ckp ngan dier,dier bleyh ltk c0l... mcm bagus!
4th-yg dier g cmmnt kat status aku wt pe? last2 dier yg malu... be gentle la.. nk maki c0l aku tr0s..
5th-yg dier dh jnji nk byr bile knp? jnji la byr tp tak tau bile.. aku tak ske 0rg br0ken pr0mise ar.....
6th-dier pny blagak time ckp tgi giler ar.. c0ndifent jep ngan ayat dier... hahahahaha

last2 aku mengalah(mmg aku jenis tak pndai mrh lame2) ... say s0ry n delete status yg aku gad0 ngan dier... kire h0rmat dier la gak.. n request fr0m him,bl0ck fb aku dr dier... dier menyampah tgk muke aku.. hahahaha... tak psal2 aku dh hilang kwn s0rang...

ptg tuh aku g jusc0 carik brang kat kdi "welc0me... five ringgit per items" ... ade akak tuh t'dgr aku sebut pasal hutang... n dier ceramah aku
akak::: kalau 0rg hutang ngan kite kite halalkn je.. kire bersedekah la jgk..
aku::: abes kak? kalau 500 pun takkn la kire nk bg jep?
akak::: halalkn je la dik... mne tau... adik halalkn... s0k luse Allah bg ganjran yg lg bnyk dr yg adik halal kn...... =)
aku::: erm.. bt0l gak.. =) mekaseh akak..... alhamdulillah......
thanks sis sedarkn sye!!!!

last k0pek!
m0ralnyer jgn bg 0rg pnjm duet buat hutang kalau dri pun berade dlm keadaan sengkek. nnt mcm nie la jdnyer... gad0 tak tentu pasal.. hahahahahhaa..... (tp aku sndri tak mkn nshat.. still lg nk tlng... bukan ape.. kesian!) ngeeee.......

new bl0gger...

assalamualaikum... hye there.. btw,aku msih bru lg kat sini.. memule tgk membe buat bl0g dier mcm best jep.. tp akceli aku buat bl0g nie pasal aku nk share pengalaman aku n pendapat. tak smestinyer aku hny akn tulis psl life aku... s0,plss supp0rt me.. kalau ade yg b0ring kat cnie bgtau s0 aku akn try impr0ve dlm penulisan.. =D