Wednesday, 20 April 2011

sempurna kah aku?

assalamualaikum.... salam ukhwah untuk semua yg membce.. =)

hahahhaa... bru buat bl0g rase ade je bnde nk tulis hari2... bese la.. bnde bru... tp insyaAllah... selagi ade daya,aku akn tulis hari2... bukan ape... sbb hari2 aku bljr sesuatu yg bru.. jmpe 0rg yg mcm2 ragam... kekadang prgai atau ta bi at 0rg nie pelik2.. hehehehe... slh stu prgai manusia ialah dier merasakn drinyer terlalu sempurna.....

btw thanks t0 s0me0ne bg aku idea tuk tulis bnde nie... dh lme aku nk tulis tp tak berkesempatan... hurm... sempurna? prnh tak k0rang jmpe 0rg  atau dikalangan kwn k0rang sndri yg k0rang tgk mereka cukup2 smpurna berbanding dri k0rang yg bnyk klmahan terutamanye dr segi fizikal?? mestilah ade kn? bile k0rang jmpe mereka mesti hati n 0tak k0rang pikir "cantiknyer dier...kulit putih , senyuman yg menawan , badan langsing , pndi bergaye lak tu... untung lah.." even aku sndri pun prnh ade perasaan mcm tuh.. sehinggakn aku rendah dri , dan tr0s jd mcm tak0t2 je nk b0rak ngan dier.. tp bg dier yg rse dri dier 'sgt! sgt! sempurna',dier akn tr0s dgn perasaan dier yg bajet bagus.. tp kn bnyk klmhan mereka sbnrnyer....slh stu nyer , kalau k0rang perasan dier akn kwn dgn 0rg yg kurang dr dier... mcm dier langsing.. then dier sanggup je kwn ngan 0rg yg gem0k sbb bile kuar cmfrim2 0rg akn usha dier dn bukan yg gem0k tuh.. hahahhaa.. kejam kn? tindakan banggang dier tuh akn menyebabkn 0rg yg gem0k n kurang sempurna tuh rendah dri , tertekan , malu... dan silap2 bleyh jd gile n yg lebih ter0k bnuh dri!!! astaghfirullah.... mntak dijauhkn.. (bunuh dri adlah slh stu perkra yg dibenci Allah...)
 akceli , setiap manusia didunia nie ade kekurgan cume bnyk atau cket je... kalau bukn dri fizikal , dri segi dlman mesti ade.... dan bergntung pd dri kite sndri mcmmne nk tutp klmhan tu... 0ke... aku sndri tak smpurna mne... aku gem0k , tak lwa mne pun , IQ pun bese2 jep tp aku tak malu nk berhdpn ngan 0rg rmi ( kekadang ade jgk segan).. sbb aku gunekn kelebihan yg Allah bg untuk menutup kekurgn aku.. aku peramah dan aku ske berkwn... klbihan yg pling bsr ialah aku jenis yg bersbr... alhamdulillah... krn klbihan aku la aku dpt kwn ngan mcm2 prgai.. bukan puji dri sndri tp cume bg cnth jep.. hehehehe.. kekdng bile kite lakukn sesuatu krna itulah kite , 0rg akn kutuk dn sbgai nyer kn? tp.. selagi bnde yg kite buat tuh bt0l dn tak menyusahkn mereka g0 0n jep la ngan ape yg kite dh buat.. sbb bile kite yakin dgn bnde tuh lame2 0rg akn trime jgk.. pling tidak pun.. bnde tuh akn jd kat dri di0rg.... ckp jep kt di0rg yg dengki 'ade aku gune duet k0? ade aku menyusahkn k0?' hahahahaa...

0rg yg sempurna akn kutuk2 0rg yg kureng kn?? kekadang aku pun same ade gak kutuk2 0rg. hehehehe... tp yg aku percye... bile aku berkata dgn sese0rg dgn perasaan yg sgt bgus , bnde tuh aku sndri akn lakukan cume cpt atau lmbt je... sme jgk mcm yg aku tgk kbnykkan diklngan kwn2 aku.. hahahaha (malu gile dh kutuk2 last sndri buat.. hahahaha) sbb tuh 0rg berkate2 'kalau nk ckp laen kali gunekn 0tak' jgn la smpi ade 0rg ckp "ank nie student tp stupid nak" kang tak pasal2 dh sentap hati mak nk! sbb ape? kalau k0 gelakkn dier hny krne dier ckp br0ken english... yg k0 ckup bgus ke kalau ckp english? tuh pun ayat tunggang terbalik.. kalau bgus pun k0 ade ke klbihan yg same mcm dier? tak de nyer... s0,pas nie jgn nk beza2 kn 0rg yg sempurna ngan tak.. sbb nnt bile kat akhirat k0 same jep mcm yg laen tak de beza dimata Allah...

untuk kwn aku s0rang.... knp k0 nk takut ngan dri sndri n pndgan 0rg? mereka pun same cm k0.. ade jgk kekurangan... kekdng hidup menyendri tuh ade bgus nyer... tp kite msih perlukn kwn... dlm rmi2 kwn kite mesti ade s0rang yg b0leh kite take advantage dri dier seperti care dier c0ndifent ngan dri dier.. =) amek bnde tuh untuk kite brani n pretend dri dari 0rg yg berckp ttg klmhan kite.. =) aku pun tak fhm ngan dri aku... tp sekurang2 nyer aku nk k0 tau kelemahan k0 n kelebihan k0... wlpn kelbhan kurang tp cube t0nj0lkn semaksimum yg lebih... sbb tuh la x-fact0r yg akn membuat kn 0rg 'w0w!' dgn k0. heeeee..... aku bg pndpat bukan sbb aku bgus... tp aku nk bntu kwn2 aku dan dri aku sndri.. ibratnyer aku mcm m0tivasikn dri sndri la. hahahahaha...

last k0pek!
s0rry bebyk kalau aku silap ckp... tp kpde kwn2 prmpuan aku... sile la take ayat nie... PEREMPUAN MEMANG PERASAN!! hahahaha... s0 kalau ade 0rg ckp kam0o cntik jgn pulak kam0o bangga sebangga-bangga nyer.. sbb nnt ley bertukar jd banggang dan b0d0h. huuuuuu.... biarkn mereka disekeliling berkwn dgn kam0o krna dri kam0o sndri.. bukan krna kam0o mnjd 0rg laen.. kalau ase2 dier tak leyh trime kam0o biarkn dier krna rmi lg di luar sane yg lebih layak untuk berkwn dgn kam0o... =)

m0ral...
be ure self let pe0ple like u bec0z its 0riginal n n0t cetak r0mpak lah! t.cre dear.. waiting f0r the next entry... =)

perfect- by pink..

4 comments:

  1. yup, tu laa kawan2 aku semua cantik2. kebarangkalian utk aku rasa rendah diri sgt tinggi everytime ada mamat usha dorg. kadang2 rasa mcm bodoh jugak sbb kwn dgn org yg lebih dr kita, tapi tu laa kalau aku buat sama cam tu, kwn dgn org yg krg dari aku, benda ni takkan habis beb. berpusing-pusing, pi mai pi mai tang tu jugak.
    cuma bila fikir2 balik, tak semua kawan yg take for granted. kdg2 kwn2 yg cantik ni lebih rendah diri, cantik tapi tak pernah nak membangga. nak bandingkan dgn org yg cantik tak semenggah mana pun, mekap je tebal 10 inci, tapi memilih bila berkawan. yg tu lagi teruk kan? apa2 pun, pokok pangkal pada kita jugak. kwn kita baik, kita baik. kalau rasa dia cuma ambil kesempatan, cari kwn baru.

    wahhhhhhh panjangnya ceramah saya. sekian terima kasih ok bai. :DD

    ReplyDelete
  2. bt0l2.... tak semua pmpn cntik berfikiran yg mereka smpurna.. kekadang mereka sunyi sbb rmi yg tak0t nk kwn ngan di0rg. sbb tuh aku ckp ade bnyk klbihan yg bleyh kite take dr die.. tp bukn sekadar memb0d0hkn dri.. nie sume dr hati.. andai kata ikhlas sume sempurna... =) tp jgn plak jd sprti mereka yg mengambil ksmpatan pd klbhan tp hmpir terlupe pd kekurangan... biar luar buruk dalm hati baek,tak menyimpan hasad dengki lg2 dendam... =) hehehhe.. tak pe... bl0g nie pun mmg untk kite share pendpat rite? =) thanks yana..

    ReplyDelete
  3. salam.....

    singgah petang sambil folo ur blog....

    ReplyDelete
  4. i was here.. reading your blog ;)

    ReplyDelete